GLAMI

GLAMI u sebi sadrži elemente tražilice robe i socijalne mreže. Usmjereno je na modu i modne dodatke. Omogućava mušteriji pregledavati robu e-trgovina i raditi svoje kolekcije, koje onda mogu dijeliti i komentirati. Izvor podataka je tradicionalan XML import.

Gdje možete s GLAMI oglašavati?

GLAMI osim Hrvatske djeluje još u 17 drugim europskim državama i u Brazilu. Najnovije države su baltičke: Litva, Latvija i Estonija.

🇨🇿 GLAMI.CZ 🇷🇺 GLAMI.RU 🇬🇷 GLAMI.GR 🇧🇷 GLAMI.COM.BR
🇸🇰 GLAMI.SK 🇭🇺 GLAMI.HU 🇹🇷 GLAMI.COM.TR 🇱🇹 GLAMI.LT
🇩🇪 GLAMI.DE 🇪🇸 GLAMI.ES 🇸🇮 GLAMI.SI 🇱🇻 GLAMI.LV
🇫🇷 GLAMI.FR 🇷🇴 GLAMI.RO 🇭🇷 GLAMI.HR 🇪🇪 GLAMI.EE
🇮🇹 STILEO.IT 🇧🇬 GLAMI.BG 🇪🇺 GLAMI.ECO  

 

Kako oglašavati na GLAMI?

Bilo koja e-trgovina, koja ima pogodnu robu. Može koristiti plaćeno ili neplaćeno oglašavanje. Na GLAMI plaćate samo u trenutku, kad netko dođe do vaše e-trgovine preko ove specijalizirane tražilice. Cijena po kliku ovisi o kategoriji u kojoj prodajete, i ovisi i na uređaju preko kojeg mušterija klikne na vašu e-trgovinu. Kad želite na GLAMI oglašavati bez plaćenog oglašavanja morate u e-trgovini imati aktivan Glami pixel.

Sve informacije šta se tiče specifikacije feeda za GLAMI nađete na: https://www.glami.hr/info/feed/

Izvori podataka su tradicionalni XML izhodi/importi

Datoteke bi imale biti spremljene na URL adresi.

Svi proizvodi koje šaljete u GLAMI, moraju imati sistem veličina i točno ispunjene veličine. Izuzetkom su samo naočale, šalovi i torbe. Više infromacija na: https://www.glami.hr/info/feed/

Da. Glami zahtijeva u XML feedu informacije o materijalu od kojeg se sastoji u postocima. Ovaj se zahtjev odnosi samo na tekstilnu robu. Kad ne dodate informacije o materijalima onda neće biti moguće proizvode promovirati preko preko PPC oglašavanja. Ove informacije sadrži podatak Materijal i njihova vrijednost, u obliku naziva materijala i postotka npr. Pamuk 100%. Više na https://www.glami.hr/info/feed/

Kako vam može Mergado pomoći s oglašavanjem na GLAMI?

Mergado je feed marketinški alat, s kojim možete naveliko i automatizirano podešavati oglašavanje za većinu velikih uspoređivača cijena i tražilica, ukljućujući GLAMI.

  • Mergado podržava svih 18 GLAMI formata.
  • Za sva GLAMI domena nudimo besplatan Audit feed-a i Mergado zna automatski predlagati Category tree.
  • Naš alat isto podržava usluge GLAMI pixel i GLAMI TOP. Koristite ili želite koristiti za oglašavanje na GLAMI neke module za e-trgovine? Povežite je jednostavno s Mergadom uz pomoć besplatnog Mergado Pack-a.
  • Slike proizvoda, koje su za GLAMI ključne možete naveliko uređivati u našoj aplikaciji Feed Image Editor

 

Probajte besplatno na 30 dana

 

Mergado Pack i GLAMI 

Mergado Pack je besplatan alat - plugin, koji olakšava uređivanje online marketinga i pomoći će vam s implementacijom GLAMI usluga u vašu e-trgovinu. Modul za PrestaShop, OpenCart ili WooCommerce jednostavno uradi i onda eksportira vaše feedove proizvoda, implementira GLAMI piXel, recenzije GLAMI TOP i puno drugih korisnih stvari. 

 

 

Logo Mergado Glami XML

Uz pomoć Mergado Pack modula možete generirati proizvodni feed iz vaše e-trgovine u specifikaciji Mergado XML. Ovaj feed onda pretvorite u Mergado aplikaciju u format GLAMI XML, kojim se povežete u katalog proizvoda GLAMI. Regeneriranje XML feedova možete postaviti u različitim časovima, da bi bili uvijek aktuelni i reflektirali promjene u vašoj ponudi robe. Mergado Pack zna raditi s velikim brojem proizvoda (npr. tisućima proizvoda) uz funkciju postepenog generiranja. Tako se ne morate bojati dodati cijelu vašu ponudu u GLAMI.

 

 

Logo Glami piXel

Mergado Pack podržava implementaciju GLAMI piXela jednostavno i direktno u vašu e-trgovinu. S GLAMI piXelom će GLAMI znati kakve akcije kupac je uradio na vašoj web stranici i onda može prilagoditi spisak proizvoda na njihovim stranicama prema preferencijama mušterije - na primjer prema omiljene boje, marke, cijeni i slično. Tražilica ponajprije pokazuje ponudu e-trgovina s kojima mušterija ima već iskustva a time pomaže k povećanju zarade

GLAMI piXel aktivirate jednostavno ispunjenjem vašeg GLAMI API ključa i dozvolom funkcije piXela u administraciji Mergado Pack Modula.

 

 

 

Logo Glami TOP

Uslugu GLAMI TOP vjerojatno ćete koristiti kad je za vas vrlo važno biti viđen na modnoj tražilici. GLAMI skuplja procjene kupnje od vaših korisnika. Kad ćete ispuniti uvjete dobijete badge G-TOP ili G-certified i postanete značno vidljiviji za mušteriju. Korisnici tako mogu bolje filtrirati ponudu što nudite i to će donijeti više narudžba

Funkciju ćete aktivirati u administraciji Mergado Pack ispunjenjem GLAMI TOP API ključa, izaberete verziju jezika i dozvolite funkciju GLAMI TOP. Za pravilno slanje mailova s upitnicima još morate dodati DNS zapise premi GLAMI specifikaciji. Ova funkcija uzrokuje to da na kraju kupovine dobije kupac poziv sa sporazumom o slanju upitnika.

 

 

Izaberite platformu vaše e-trgovine i probajte besplatan Mergado Pack: 

Postavljanje besplatne dostave u e-trgovini

Često nas e-trgovci pitaju kako postaviti besplatnu dostavu samo na nekoliko dana ili trajanje akcije, npr. Vikend besplatne dostave. S Mergadom to podesite jednostavn u nekoliko "klikovima" (opet izrada izbora proizvoda, i izrada jednog pravila :)).

16.07.2020
Postavite u Megradu cijenu dostave prema težini robe

Postavite u Mergadu troškove na dostavu tako da biste vašim kupcima nudili samo načine dostave koje žele i da bi vam troškovi odgovarali cijenama koje imate na vašoj e-trgovini.

15.07.2020
Postavite dostavu za poznate uspoređivače i reklamne sisteme

Kvalitetno podešavanje dostave na vašoj e-trgovini je baš jako oružje na konkurenciju. Imamo za vas pregledan vodič kako u Mergadu postaviti pravila za cijenu dostave kod najpoznatijih tražilica i portala za oglašavanje.

15.07.2020