Árukereső.hu - najomiljeniji uspoređivač u Mađarskoj

Article published 31.03.2021

Narasli ste toliko da vam je hrvatska eCommerce scena postala mala? Razmišljate o ekspanziji? A što mađarsko tržište? O mađarskom tržištu se već nekoliko godina priča da je jedno od najidealnijih tržišta za ekspanziju e-trgovine. A gdje drugdje započeti oglašavanje nego na najvećem lokalnom uspoređivaču Árukereső. U ovom članku vam predstavimo broj jedan mađarskih uspoređivača, i pokažemo kako vam može Mergado na njemu pomoći s oglašavanjem. 

Árukereső - najomiljeniji uspoređivač proizvoda u Mađarskoj  

Firma Árukereső radi već od 2004 godine. Osim Mađarske se nalazi i u Rumunjskoj (Compari) i Bugarskoj (Pazaruvaj). Svi su članovi Heureka grupe od 2016. godine. U sadašnjosti na uspoređivaču oglašava 3900 e-trgovina. Prosječan mjesečni promet je 12 milijuna korisnika. Uspoređivač ima i mobilnu aplikaciju, koja je veoma intuitivna. 

Prema podacima Similar Weba 70% prometa Árukereső je organic i 30% posjetitelja je iz plaćenog oglašavanja. Ovi podaci s podacima Heureke Group pokazuju visok potencijal ovog uspoređivača
 

Traffic na Árukereső.hu. Izvor: https://www.similarweb.com/website/arukereso.hu/

Kako funkcioniše Árukereső.hu za e-trgovine

 • Ponudu vaše e-trgovine uploudirat ćete na stranice preko CSV ili XML u specifikaciji Árukereső.hu. Kad vama nešto nebude jasno, i ne pričate mađarski, slobodno možete kontaktirati bilo koju podršku Heureke Group - na primjer hrvatsko Jeftinije, ili slovensko Ceneje. 
 • Insercija se plaća standardno po kliku na stranicu e-trgovine. Cijena je različita prema pojedinim kategorijama. Da biste aktivirali svoj račun, morate dodati kredit u minimalnom iznosu 10 000 HUF
   
CIjene PPC pojedinih kategorija.

 

 • Nakon uspješne registracije možete se pridružiti programu Provjereno kupcima (Megbízható bolt). Kad ste uključeni, Árukereső automatizirano šalje upitnike o zadovoljstvu vašoj mušteriji. Kad dobijete 10 recenzija u roku 60 dana s prosečnom ocjenom minimalno 4,2 dobijete transparentan bedž koji možete dodati na vaše stranice. Kad dobijete 60 recenzija u roku 60 dana s minimalnom ocjenom 4,6 dobit ćete zeleni bedž. 
 • I kad dobijete bedž Megbízható bolt možete sudjelovati u natjecanju za najbolju trgovinu godine. Kad pobjedite dobit ćete bedž koji će se pokazivati na kartici proizvoda pored loga vaše e-trgovine.
 • Druga nagrada je Kvalitetna e-trgovina (Térmek kiemelése). Ova nagrada se dobiva po ovim kriterijama.  
 • Árukereső je CSS Google partner. Usluge usporedivaca možete koristiti i za jeftiniju inserciju na mađarskom Google. 
Proizvodna kartica Árukereső.Izvor: https://www.arukereso.hu/

Što ne zaboraviti prije ekspanzije

 • Koristite .hu domen.
 • Prevedite sadržaj e-trgovine. Mađari ne vole ništa što nije na njihovom jeziku.
 • Imajte ispravnu valutu u feedu. Mađari koriste HUF. Ovo je čest problem u feedovima. Ova uobičajena greška stvara nedosljednosti u cijenama i trgovinskom prometu. 
 • Koristite obavezan element za cijenu bez PDV: NET_PRICE - Árukereső (isto i ostali uspoređivači u HU) taj element koriste zbog visokog PDV-a u Madarskoj. U Bugarskoj i Rumunjskoj ovaj element nije obavezan. 

S Mergadom sami postavljate oglašavanje za Árukereső

Razmišljate o ekspanziji na mađarsko online tržište? S Mergadom prevede formate za uspoređivače koje već imate u formate koje vam aktuelno trebaju. Na primjer kad imate svoj feed za Google Shopping, uz Mergado ga možete jednostavno prevesti na Árukereső feed i u trenutku možete prodavati, ili uređivati da biste bili u oglašavanju na prvim pozicijama.. Mergado je pametan editor feedova uz koji možete automatizirano uređivati vaše proizvodne feedove. Jednostavno bez potrebe programatorskih znanja
 

 

Dodaj komentar